Tältä niiden kuuluisi näyttää |
Päätökseni pienentää taikinaa hankaloitti hieman vesisokerisiirapin keittoa eikä siirappia tarvinnut kiehuttaa yhtä kauaa kuin ohjeessa sanottiin. Maagisesti onnistuin osittain jäähdyttämään siirapin ennen lisäämistä taikinaan. Seurauksena leivoksiin syntyi vallan kummallisia pieniä läpinäkyviä sokeripalleroita.
Ulkonäössä olisi ehkä ollut hieman parantamisen varaa, mutta maku oli hyvä. Vehnäjauhoja olisi voinut laittaa hieman vähemmän (alle 1/2 desiä kolmasosataikinaan), mutta oikein maukkaita silti olivat. Täytteinä toimivat vadelmahillo ja sitruunamehulla maustettu tuorejuusto.
Ensi kerralla värjään macaronini kivoiksi vaikkapa mustaherukka- tai vadelmamehulla. Ja kokeilen Valion resptiä, joka ei vaadi siirapin keittoa :D
Räpellyksen lopputulos ja teetä |
Hei!
VastaaPoistaKiva kun löysin tämän ohjeen, manteliallergisen lapsen äitinä olen harmitellut että jääpi macaronit tekemättä.
Saija
Hienoa, että ohjeesta on iloa muillekin :)
VastaaPoistamantelin tilalla voi tietenkin käyttää muistakin pähkinöistä jauhettua "jauhetta".
VastaaPoistaMikä ettei :) lienevät hyviä. Pähkinä- ja manteliallergisena aion itse jatkaa muiden vaihtoehtojen kartoittamista.
VastaaPoistaLuin jostakin, että macaroneihin on joskus käytetty kookosjauhetta mantelijauheen tilalla.
VastaaPoista