torstai 26. huhtikuuta 2012

Brownies-keksit



Vuosia hyllyssäni lojunut suklaaleivonnaisiin ja muihin suklaisiin herkkuihin erikoistunut kirja  (Jennifer Donovan; Suklaa: 365 vastustamatonta makuelämystä) pääsi viimeinkin käyttöön. Tähän asti olen käyttänyt kirjasta vain erästä suklaamuffinsi resptiä. Viimein tajusin, että kirjassa tosiaan on 354 muutakin resptiä :D

Browniesit tuntuivat sopivalta tavalta laajentaa repertuaaria, mutta pähkinäallergisena ja liian ison pellin omistavana respti muokkaantui Mustavalkoisista suklaabrownieista Suklaisiksi brownies-kekseiksi. Siispä esittelenkin tässä oman versioni:

Brownies-keksit

50 g voita
1 dl öljyä
2 rkl kaakaojauhetta
3 1/3 sokeria
2 munaa
1 tl vaniliinisokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata

1. Rouhi suklaa ja keksit. Keksien rouhiminen onnistuu helpoiten laittamalla keksit muovipussiin ja rullailemalla ne kaulimen avulla pieniksi.

2. Kuumenna voi, öljy, kaakaojauhe ja sokeri kattilassa kunnes voi sulaa. Siirrä jäähtymään.

3. Vatkaa munat kevyesti.

4. Sekoita kaikki ainekset keskenään esimerkiksi puulusikalla.

5. Kaada taikina vuokaan/uunipellille (n 35 cm x 26 cm) leivinpaperin päälle ja paista 180 asteessa 15-20 min. Paistos saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.

6. Anna jäähtyä ja leikkaa Brownies-levy sopivan kokoisiksi paloiksi.

Oikein hyviä olivat sanoo kolmehenkinen raatimme. Kaksin kertainen taikina tai pienempi vuoka olisi todennäköisesti muuttanut leivoksen Brownieksi, mutta itse ihastuin tähän keksi versioon ^^

PS. Tuoreet Brownies-keksit maistuvat todella hyviltä vanilijajäätelön kera.

2 kommenttia: