perjantai 6. huhtikuuta 2012

Macaron-leivokset

Käydessäni Ranskassa ihastuin macaron-leivoksiin. Niiden suloiset, iloiset värit hurmasivat minut täysin, joten herkkuja olisi saatava ihasteltavaksi myös Suomessa :)

Tältä niiden kuuluisi näyttää
Macaron-googlailun tulemana löysin useita ohjeita, päivittelyjä leivosten teon vaikeudesta ja muutamia kuvia täysin epäonnistuneista leivoksista. Uhkakuvista huolimatta valitsin aloitusreseptikseni Maku.fi-sivustolta löytämäni version. Sivustolta löytyvät kommentit kyllä haukkuivat reseptiä huonoksi, mutta päätin ignorata nuo turhat äkinät. Manteli-allergisena korvasin mantelijauhot vehnäjauhoilla. Koska kyseessä oli pelkkä kahdelle hengelle suunnattu kokeiluerä tein vain kolmasosan taikinasta.

Päätökseni pienentää taikinaa hankaloitti hieman vesisokerisiirapin keittoa eikä siirappia tarvinnut kiehuttaa yhtä kauaa kuin ohjeessa sanottiin. Maagisesti onnistuin osittain jäähdyttämään siirapin ennen lisäämistä taikinaan. Seurauksena leivoksiin syntyi vallan kummallisia pieniä läpinäkyviä sokeripalleroita.

Ulkonäössä olisi ehkä ollut hieman parantamisen varaa, mutta maku oli hyvä. Vehnäjauhoja olisi voinut laittaa hieman vähemmän (alle 1/2 desiä kolmasosataikinaan), mutta oikein maukkaita silti olivat. Täytteinä toimivat vadelmahillo ja sitruunamehulla maustettu tuorejuusto.

Ensi kerralla värjään macaronini kivoiksi vaikkapa mustaherukka- tai vadelmamehulla. Ja kokeilen Valion resptiä, joka ei vaadi siirapin keittoa :D


Räpellyksen lopputulos ja teetä


5 kommenttia:

  1. Hei!

    Kiva kun löysin tämän ohjeen, manteliallergisen lapsen äitinä olen harmitellut että jääpi macaronit tekemättä.

    Saija

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että ohjeesta on iloa muillekin :)

    VastaaPoista
  3. mantelin tilalla voi tietenkin käyttää muistakin pähkinöistä jauhettua "jauhetta".

    VastaaPoista
  4. Mikä ettei :) lienevät hyviä. Pähkinä- ja manteliallergisena aion itse jatkaa muiden vaihtoehtojen kartoittamista.

    VastaaPoista
  5. Luin jostakin, että macaroneihin on joskus käytetty kookosjauhetta mantelijauheen tilalla.

    VastaaPoista